Tarinat ovat tehokas vaikutuskeino. Käytä mielikuvitustasi ja kirjoita tarina jossa vertaistalouden vaikutukset tulevaisuuteen tulevat havainnollisesti esille.

Tässä yksi esimerkki tarinasta: TÄHÄN LINKKI JOHANNAN KIRJOITTAMAAN NOVELLIIN

 

KILPAILUOHJE

 1. Minä ja metsä etsii uusia näkökulmia metsään ja sen merkitykseen ihmiselle. Se on tarkoitettu suomenkieliselle suorasanaiselle kaunokirjallisuudelle (reaalifiktio ja spekulatiivinen fiktio ) tai asiaproosalle.
 2. Kilpailuaika on 8.1.2020 – 15.7.2020. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä.
 3. Kilpailutyöt lähetetään sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen [email protected], tai etanapostilla osoitteeseen Kustannus Aarni, Liljequistintie 6, 45700 Kuusankoski. Kirjoita postin saatekirjeeseen tieto käyttämästäsi nimimerkistä sekä yhteystietosi. Mikäli kilpailutekstin kirjoittajia on useampia, ilmoita saatteessa kaikkien kirjoittajien tiedot. Kilpailun sihteeri käsittelee sähköpostit ja varmistaa anonymiteetin ennen tuomarityöskentelyn aloittamista.
 4. Metsä ymmärretään kilpailussa laajasti metsäluontona, ja sitä saa käsitellä myös globaalista näkökulmasta. Yhteys suomalaiseen metsäluontoon on kuitenkin toivottavaa.
 5. Kilpailuteosten genreä eli lajityyppiä ei ole rajattu. Haemme asiaproosan, reaalifiktion ja spekulatiivisen fiktion käsikirjoituksia
 6. Käsikirjoituksen kokonaispituuden on oltava vähintään 35 000 sanaa. Määrä vastaa noin 160 sivua valmiissa painetussa kirjassa.
 7. Käsikirjoitus ja kaikkien sen osien täytyy olla aiemmin julkaisemattomia painetussa kirjassa. Kirjaksi ymmärretään kaikki painotuotteet, joilla on isbn-numero.
 8. Kuitenkin, mikäli kilpailuteksti on kirjoituskokoelma (novellit, esseet tms), kolmannes sen teksteistä saa olla julkaistu aiemmin painetussa lehdessä tai kuukausijulkaisussa, blogissa tai vastaavassa verkkojulkaisussa. Julkaisut pitää ilmoittaa sähköpostin saatekirjeessä.
 9. Kilpailun tuomaristona toimii kolme suomalaista kirjailijaa ja metsäluonnon asiantuntijaa. Tuomariston yksi jäsen ja puheenjohtaja on Aarnin kustantaja Pasi Luhtaniemi.
 10. Kilpailun voittajat julkistetaan Turun kirjamessuilla 2020.
 11. Voittajateokset (1-3) julkaistaan vuosien 2021-2023 aikana Aarnin kustannusohjelmassa. Kukin teos julkistetaan samanaikaisesti painettuna kirjana ja e-kirjana teoksen genreen parhaiten soveltuvassa valtakunnallisessa tapahtumassa.
 12. Kilpailusta lisää sivulla http://kustannusaarni.fi/metsa2020. Lisätietoja myös sähköpostitse osoitteesta [email protected]

 

Add Your Comment