tarina

Elämme mielenkiintoista aikaa.

Vuosi 2020 ja koronavirus on todellakin tarjonnut virkistävän kylmän kylvyn meille kaikille, vai mitä? Epäreilua!

Maailma sellaisena, kuin sen tunnemme, on tullut tiensä päähän. Emmekä me ole palaamassa enää siihen tuttuun ja turvalliseen, mikä oli totta vielä jokin aika sitten.

Uutisissa puhutaan vuosikymmenen kestävästä nollakasvun aikakaudesta, elintason romahduksesta ja valtavan velkataakan siirtymisestä lastemme maksettavaksi.

Työttömyyden kasvun lisäksi sosiaaliturvan taso tulee tulevina vuosina laskemaan merkittävästi. Tämä merkitsee sitä, että yhä suurempi osa meistä kohtaa ihan todellisia ongelmia kamppaillessaan perustoimeentulonsa kanssa. Tähän saakka nämä ongelmat ovat olleet enemmänkin suhteellisia.

Tämä kaikki on toteutumassa maailmanlaajuisessa mittakaavassa. Ei kuulosta järin hyvältä, eihän?

Ratkaisua tähän uuteen hämmentävään tilanteeseen ei löydy yhtäkkiä poliittisilta toimijoilta, eikä sitä voi mitenkään odottaa suurten vaikeuksien kanssa kamppailevilta yrityksiltä.

Tämä haaste täytyy ratkaista yhdessä. Meidän kaikkien täytyy tehdä nyt oma osamme. Tarvitaan perustavaa laatua oleva asenne- ja rakennemuutos yhteiskuntaan.

Tarvitsemme tulevaisuudessa joustavan mahdollisuuden ansaita elantomme ja käyttää osaamistamme. Tulevaisuudessa meidän kaikkien tulisi nähdä itsemme enemmän yrittäjinä.

Mitä me ehdotamme?

Välineenä tämän mahdollistamiseen toimisi uusi palveluiden markkinointiportaali, jota olemme kehittämässä. Tässä palvelussa kaikki voivat markkinoida paikallisesti matalalla kynnyksellä omaa osaamistaan ja tuotteitaan. Visiona on, että tulevaisuudessa tästä palvelusta tulee mahtava arkipäivän työkalu meille kaikille, jotka haluamme vaikuttaa itse omaan elintasoomme. 

Kehitysprosessi on nyt käynnistetty. Huutava tarve tälle palvelulle on kuitenkin edessä pian. Jotta se saadaan valmiiksi hyvissä ajoin, tarvitaan laajamittaista yhteistyötä.